top of page

Povestea noastră

sau ce se întâmplă atunci când învățarea este la putere

Credem că fiecare copil are un potențial infinit și puterea interioară de a crește. Credem că școala poate fi locul unde copiii sunt actorii propriei învățări, un loc al siguranței emoționale și al încrederii de a depăși propriile limite, un loc al colaborării autentice copii - profesori - părinți, un loc al dezvoltării reale. Un loc al singurei învățări sustenabile: învățarea din interiorul fiecăruia. 

Asociația Părinți în Dialog a început, cu aceste gânduri, primele sale proiecte în 2015. Pedagogia experiențială descoperită alături de partenerii noștri din Olanda și Belgia, ne-a dat forța să aducem la viață un vis: autorizarea Școlii Primare Babel (august 2016). 

De atunci, Asociația Părinți în Dialog a primit în rândurile ei profesori și părinți inspirați de un alt fel de educație. Școala Primară Babel a ajuns Babel Școală și Liceu, iar proiectele Asociației noastre au ajuns la tot mai mulți profesori, părinți și copii din Timișoara și România. Ni s-au alăturat parteneri locali, naționali și internaționali ce cred și ei cu tărie că orice schimbare vine din interior: din interiorul fiecărei persoane, al fiecărei clase, al fiecărei comunități. 

 

Centrele belgiene și olandeze pentru Învățare Experiențială (CEGO și Tweemonds), alături de Eromes Marko (www.eromesmarko.ro), cea mai veche companie de mobilier școlar din Olanda cu o misiune europeană de a sprijini inovația spațiilor de învățare susțin proiectul nostru îndrăzneț - construcția de la zero și dotarea primei școli experiențiale românești.

 

Babel Școală și Liceu alături de Centrul Român pentru Învățare Experiențială,  pot deveni, din septembrie 2022, un spațiu de inspirație și comunitate pentru profesori și părinți la nivel local și național, un spațiu ce exemplifică cum ar putea arăta și cum ar putea funcționa școala viitorului în România. 

 

Pentru că învățarea se construiește din interiorul sistemului. Cu fiecare profesor, cu fiecare părinte ce e inspirat să își redescopere misiunea. Împreună. 

​În procesul de creație al acestui spațiu se implică întreaga comunitate de copii, părinți, profesori, prieteni ai Babel. De aceea, Babel Școală și Liceu e un vis comun, devenit o realitate comună. Dorim să recunoaștem și să onorăm eforturile celor ce aleg să ne sprijine în continuare, în această nouă fază a proiectului nostru. 

 

Donații între 500 și 1500 RON - pe lângă menționarea numelui în colajul artistic Prieteni de casă nouă de la intrarea noii clădiri, veți primi un mic obiect util creat de copiii Babel Școală și Liceu din Lego în cadrul Atelierului de Design de produs în data de 1 Iunie 2022

 

Donații între 1500 și 4500 RON - pe lângă menționarea numelui în colajul artistic Prieteni de casă nouă de la intrarea noii clădiri, veți primi un obiect util produs la imprimanta 3D, creat de adolescenții Babel Școală și Liceu la atelierul de design de produs susținut de compania de mobilier școlar Eromes Marko în data de 1 iunie

 

Donație mai mare de 4500 RON - pe lângă menționarea numelui în colajul artistic Prieteni de casă nouă veți primi un obiect de mobilier inovativ produs de Eromes Marko,  (https://eromesmarko.nl/producten/bloxi/)

Drumul nostru

a fost posibil cu sprijinul

Local: Asociația Învățătorilor Bănățeni, ONG InEdu, Educația la Sat, Hambarul cu carte, Centrul Cultural Ambasada, Faber, Greenfeel, Fundația Comunitară Timișoara, Școala de Circ, Librarul cu Papion, Consulatul Onorific al Olandei în Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara
 
National: Asociația pentru Comunicare Nonviolenta din România (ACNV), Camera de Comert a Belgiei (membri din 2020), reprezentăm Camera de Comerț a Belgiei în Coaliția pentru Dezvoltarea României - task force Educație, Asociația Școlilor Zburd, Asociația pentru Valori în Educație (AVE) 
 
Internațional: ADR Vlaanderen, Forumul Romano-Belgian, Centrul pentru stare de bine și implicare- Tweemonds Olanda, Centrul pentru Învățare Experiențială al Universității din Leuven- CEGO Belgia, Nonviolent Communication in Education Network, Democratic School of Amsterdam, Rebel Education, Wilma van Esch, Penny Vine, Nonviolent Communication in Education Network.

bottom of page